Duurzaamheid

Sustainability solar panels

1. Staal is erg geschikt voor een circulaire economie

Staal is niet alleen nodig om aan de behoeften van de samenleving te voldoen, staal zal ook een centrale rol spelen in de klimaatregels voor een duurzame toekomstige wereldeconomie (bv. om windmolens te bouwen). De duurzaamheid en veerkracht van staal maken het niet alleen tot een materiaal dat geschikt is om toekomstige technologische uitdagingen aan te gaan, maar ook tot een materiaal dat kan worden hergebruikt om CO2-uitstoot te verminderen.

Staal is erg geschikt voor een circulaire economie, omdat dit materiaal het mogelijk maakt om producten te hergebruiken en te recyclen. Staal is het meest hergebruikte materiaal ter wereld. Het hoge recyclingpercentage voor staalproducten is te danken aan hun magnetische eigenschappen, waarmee ze aan het einde van hun levensduur makkelijk kunnen worden teruggewonnen en ingezameld.

Onze leveranciers streven naar hoogwaardig staal dat sterker is, langer meegaat en geproduceerd wordt met minder grondstoffen. Zij streven naar productiemethodes die CO2-neutraal zijn (o.a. op basis van waterstof). Hun uitdaging : een toeleveringsketen zonder CO2 uitstoot in de toekomst.

2. Houtafval

Sinds tientallen jaren wordt alle houtafval gevaloriseerd tot verwarming van de bedrijfshallen.

3. Zonne-energie

In 2009 en 2011 werden de daken bedekt met photovoltaïsche panelen. Sindsdien is zonne-energie goed voor een dekking van ongeveer 25% van de eigen elektriciteitsbehoefte.

  • Oppervlakte: 1582 m2
  • Totaal geïnstalleerd vermogen: 188.83 kWp
  • Productie kWh/jaar: 170000 kWh/jaar

4. Gasgestookte oven

Eind 2013 wordt een nieuwe gasgestookte oven geïnstalleerd. De vervanging van mazout door gas vermindert de hoeveelheid benodigde primaire brandstof en is gunstig voor de CO2-uitstoot.

5. Isolatie daken

Alle daken werden super-geïsoleerd om de verwarming van de bedrijfshallen energie-efficiënter te maken.

6. Relighting

Relighting met slimme sturing garandeert een efficiënt gebruik van elektriciteit.